Ik woon en werk in Enschede, waar ik aan de kunstacademie AKI (nu ArtEZ) afstudeerde in gemengde media. Vrij vertaald, betekent dit, dat het onderwerp of concept bepaalt welk materiaal en welke techniek je gebruikt.

Met mijn werk geef ik visie op huidige maatschappelijke of persoonlijke kwesties. Thema’s van het ruimen van stallen, energietransitie tot vluchtelingen waren aanleiding voor een kunstwerk. Daarnaast maak ik ook werken die hun vorm zelf, tot doel hebben.

Mijn werk is meestal autonoom of locatie gebonden. Ook ontwikkel ik (kunst)projecten met anderen. Ik maak ruimtelijk werk, niet toxische grafiek, tekeningen, video’s, foto’s, foto collages en kunstenaarsboeken. Mijn carrière begon als landschapsarchitect; natuur en architectonische aspecten komen dan ook regelmatig terug. Daarnaast doe ik vormgevingsopdrachten en geef ik kunsteducatie.

Ik werk vanuit; concept, experiment en de expressiviteit van het materiaal. Rood breigaren, stoffen, natuurlijk materialen, foto’s, mooi papier, rode potloden, zwart tekenmateriaal en witte inkt, zijn mijn favoriet. Materiaalkeus en materiaalverwerking zijn essentieel en vaak is de ‘menselijke hand’ zichtbaar.

Ik moet zelf nieuwsgierig zijn naar hoe het werk eruit zal zien. Ook mag een werk best pleasen, maar kunst die pleaset is niet een doel op zich.

Mijn werk is zowel in Nederland als daarbuiten geëxposeerd en is opgenomen in verschillende openbare en privé collecties; bijvoorbeeld kocht Kreis Steinfurt (D) een aantal door experiment ontstane tekeningen, op aanbeveling van het DA- Kunsthaus Kloster Gravenhorst, waar de tekeningen eerder geëxposeerd werden. Ook ontving ik meerder subsidies onder andere in 2019-2020  van EUREGIO. Dit was een projectsubsidie voor het samen met de Duitse historica Alexandra Bloch Pfister ontwikkelde kunst- en cultuurproject, EnergieCultuur-EnergieKultur. Wij onderzochten met dit project enerzijds de meningen over energiegebruik, energiewinning en energietransitie. Anderzijds vond er een onderzoek plaats naar de kunstzinnige waarden van plekken waar energie gewonnen wordt.